IX. memorijal 7. gbr. PUMA

Objavio/la vladimir tkalec utorak, 24. lipnja 2014.

Orijentacijski klub Međimurje u suradnji sa Udrugom veterana7. gardijske brigade „PUMA“ je u vremenu od 14. do 22. lipnja 2014. godine proveo svoje već tradicionalno natjecanje u orijentaciji, IX. memorijal 7 gardijske brigade „PUMA“ u orijentaciji. Ove godine natjecanje provedeno je na tri različite lokacije sa pet pojedinačnih natjecanja u orijentacijskom trčanju i preciznoj orijentaciji
Uvodno , prolog natjecanje održano je u gradu Varaždinu na karti Šuma Jelačićka, u disciplini sprint. Natjecanje u kojem su natjecatelji natjecali u deset različitih starosnih kategorija. Pobjednici u seniorskim kategorijama su: Tomislav Varnica član OK Vihor te Marina Kopjar iz OK Ivan Merz. 


 Sljedeća destinacija, Lužec, ugostila je natjecatelje iz 13 Hrvatskih klubova te OK Trzin  iz Trzina u Republici Sloveniji, sveukupno 130 natjecatelja. Na terenima Lužeca održana je trka na duge staze, a trka se bodovala za Kup Hrvatske. Pobjednici u najjačim kategorijama postali su: Matija Razum iz OK Japetić iz Samobora i Vinka Vukmanović iz OK Kapela iz Zagreba. Pored ovog natjecanja održana je i druga disciplina orijentacijskog sporta, precizna orijentacija. Specifičnost ove discipline je u tome što se na tom natjecanju jednakopravno mogu natjecati i osobe sa ograničenom sposobnošću kretanja. Naime ovdje se ne trči, već  se rješavaju različiti orijentacijski zadaci. Pobjednik ove discipline sa najviše riješenih zadataka je Tomislav Varnica iz OK Vihor.

Rezultati precizne orijentacije: Elita,  A, N

Posljednja destinacija IX. memorijala bile su Varaždinske Toplice u kojima su održana dva natjecanja i to, noćni sprint po gradu i gradskom parku te posljednja trka ovogodišnjeg memorijala, trka na srednjim stazama. Posljednja trka na srednjim stazama bodovala se za Kup Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Pobjednici noćne orijentacije postali su: Matija Razum iz OK Japetić i Antonija Orlić iz OK Bjelovar. Ciljni prostor posljednje destinacije bio nam je u samom središtu grada Varaždinskih Toplica. Posljednja trka čiji su pobjednici postali, Matija Razum i Vinka Vukmanović održana je po šumskim terenima  Koškovec i samome gradu.

Rezultati: noćni sprint
Rezultati: srednje staze
Medalje i prigodne medalje za najbolje natjecatelje ovogodišnjeg memorijala dijelili su: gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić, zamjenik gradonačelnice Nedeljko Mihalić, a prijelazni pehar za najbolji Klub ovogodišnjeg Memorijala uručio je Predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA Robert Puja.
Ovim putem ujedno se želimo zahvaliti sponzorima ovog natjecanja koji su uvelike doprinjeli kvaliteti ovog Memorijala, a to su: grad Varaždinske Toplice, grad Varaždin, Vinogradarstvo i podrumarstvo Korotaj, pizzerija Garden, slastičarnica Nympha.
Posebna zahvala svim članovima udruge Puma i OK Međimurja koji su svojim radom doprinjeli ovom velikom događaju. (vt)

0 komentari

Objavi komentar

Zabranjeni su uvredljivi i nepotpisani kometari. Svaki komentar podliježe provjeri.